Položka OPSUB_ID výměnného formátu katastru nemovitostí

Požadovaná informace:

Použití a význam položky OPSUB_ID výměnného formátu katastru nemovitostí a její využití při komunikaci s IS ČÚZK

Poskytnutá informace:

Atribut OPSUB_ID v podobě pseudoidentifikátoru („52PrHo3Ge6Z4++lOHg7ip ….“) je využíván pouze pro zpracování dat ve výměnném formátu katastru nemovitostí (dále jen „VFK“) a slouží jako vazba mezi jednotlivými bloky dat VFK. Současně ho lze využít k bezplatné deanonymizaci dat a to jako klíč pro volání služby WSDP ctiOS, která uživateli dat VFK vrátí osobní údaje o oprávněném subjektu (jméno, příjmení, adresu a RČ) a současně je vrácen i atribut OPSUB_ID v podobě čísla (711231602). Následně tento číselný identifikátor oprávněného subjektu je možné využít pro volání dalších WSDP služeb jako je např. Přehled vlastnictví nebo Výpis z katastru nemovitostí dle oprávněného subjektu. Tyto výstupy jsou již zpoplatněny dle přílohy č. 4 a 5 vyhlášky č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí.

Atribut OPSUB_ID v podobě pseudoidentifikátoru je tvořen interní logikou při vytváření samotného exportu dat katastru nemovitostí do VFK a slouží pouze uživateli VFK pro jeho zpracování a pro případnou deanonymizaci. V komunikaci s ČÚZK ho uplatnit nelze.
Datum zveřejnění informace: 11.04.2024

Aktuality

02.05.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborný rada - Agenda veřejných zakázek a smluv odboru informatiky.

25.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborný rada - Metodik/metodička bezpečnosti.

22.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrových řízení na obsazení služebních míst ředitele/ředitelky Katastrálního pracoviště Jeseník, Katastrálního pracoviště Olomouc, Katastrálního pracoviště Prostějov, Katastrálního pracoviště Přerov a Katastrálního pracoviště Šumperk.

19.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa ředitele/ředitelky Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod, Katastrálního pracoviště JihlavaKatastrálního pracoviště Třebíč.

15.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa ředitele/ ředitelky Katastrálního pracoviště Prachatice.

15.04.2024
Aktuální číslo Geodetického a kartografického obzoru (4/2024) je k dispozici ke stažení.