Nahlížení do katastru na údaje k určitému datu v minulosti

Požadovaná informace:

Zda při nahlížení do katastru nemovitostí existuje možnost získání informací o stavu nemovitostí k určitému datu v minulosti, tedy nikoliv vždy k datu aktuálního vyhledávání.

Poskytnutá informace:

Podmínky poskytování údajů katastru upravuje především vyhláška č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „vyhláška“). V § 5 odst. 3 vyhlášky se uvádí: „Úřad umožňuje bezúplatné nahlížení do katastru na vybrané údaje souboru popisných informací a souboru geodetických informací aplikací dostupnou prostřednictvím internetu“. Tato bezúplatná aplikace Nahlížení do katastru nemovitostí (dostupná pod tímto odkazem: https://nahlizenidokn.cuzk.cz/) umožňuje vyhledávat pouze aktuální údaje katastru.
Kromě toho však ČÚZK poskytuje službu Dálkový přístup k údajům katastru za úplatu (viz § 11 vyhlášky). Výše úplaty za poskytnutí údajů z katastru dálkovým přístupem je stanovena v přílohách č. 4 a 5 vyhlášky. Tato služba umožňuje (pro registrované i neregistrované uživatele) vyhledávání většiny údajů katastru zpětně ke dni 4. 9. 2001, kdy byl uveden do provozu současný Informační systém katastru nemovitostí (https://www.cuzk.cz/aplikace-dp).
Datum zveřejnění informace: 25.03.2024

Aktuality

02.05.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborný rada - Agenda veřejných zakázek a smluv odboru informatiky.

25.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborný rada - Metodik/metodička bezpečnosti.

22.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrových řízení na obsazení služebních míst ředitele/ředitelky Katastrálního pracoviště Jeseník, Katastrálního pracoviště Olomouc, Katastrálního pracoviště Prostějov, Katastrálního pracoviště Přerov a Katastrálního pracoviště Šumperk.

19.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa ředitele/ředitelky Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod, Katastrálního pracoviště JihlavaKatastrálního pracoviště Třebíč.

15.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa ředitele/ ředitelky Katastrálního pracoviště Prachatice.

15.04.2024
Aktuální číslo Geodetického a kartografického obzoru (4/2024) je k dispozici ke stažení.