Kontrola včasnosti ohlášení nových staveb

Požadovaná informace:

1) Dotaz, zda je na katastrálních úřadech zaveden systém kontroly zápisu staveb podléhajících evidenci v katastru nemovitostí, ke kterým byl příslušným katastrálním pracovištěm potvrzen geometrický plán.
2) Dotaz, zda je na příslušných katastrálních úřadech zaveden nějaký závazný předpis, který pracovníkům provádějícím kontrolu dokumentů předložených k zápisu nových staveb do evidence katastru nemovitostí ukládá mj. povinnost současně vyhodnocovat přestupkovou činnost spojenou s opožděným podáním zápisu novostavby do katastru nemovitostí.

Poskytnutá informace:

Ad 1) Na katastrálních úřadech není zavedena kontrola, zda stavba, ohledně níž byl katastrálním úřadem potvrzen geometrický plán, je následně evidována v katastru. 
Ad 2) Interní předpis, který by při zápisu nové stavby ukládal vyhodnotit, zda byla dodržena lhůta pro ohlášení nové stavby, vydán nebyl.
Datum zveřejnění informace: 26.01.2024

Aktuality

02.05.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborný rada - Agenda veřejných zakázek a smluv odboru informatiky.

25.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborný rada - Metodik/metodička bezpečnosti.

22.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrových řízení na obsazení služebních míst ředitele/ředitelky Katastrálního pracoviště Jeseník, Katastrálního pracoviště Olomouc, Katastrálního pracoviště Prostějov, Katastrálního pracoviště Přerov a Katastrálního pracoviště Šumperk.

19.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa ředitele/ředitelky Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod, Katastrálního pracoviště JihlavaKatastrálního pracoviště Třebíč.

15.04.2024
Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa ředitele/ ředitelky Katastrálního pracoviště Prachatice.

15.04.2024
Aktuální číslo Geodetického a kartografického obzoru (4/2024) je k dispozici ke stažení.